Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Surinaamse appeltaart met een krokant laagje

Aantal personen:

Ingrediënten

½ pak mix voor appeltaart (Honig)
½ losgeklopt ei
75 gr koude boter
5 stevige appelen (Elstar of Jonagold)
citroensap
1 tl gembersiroop
50 gr rozijnen en/of krenten
1 borrelglaasje strohrum of cognac
10 gr gehakte sukade
50 gr ananas
4 druppels amandelessence
4 druppels vanille-essence
1 tl suiker+ extra suiker voor garnering
gemalen kaneel

Bereiden

Laat de rozijnen en/of krenten minimaal 30 minuten weken in de strohrum of de cognac. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid van de mix, het ei en de boter deeg zoals op de verpakking is aangegeven. Verdeel het deeg in tweeën en bewaar de ene helft in de vriezer en het andere deel in de koelkast tot verder gebruik. Schil de appelen, snijd de parten in schijfjes. Besprenkel de appel met citroensap om verkleuren te voorkomen. Laat de rozijnen en/of krenten uitlekken en vang vocht op. Doe het vocht in een pan met de appel, de gembersiroop, de amandelessence en de vannille-essence en breng aan de kook. Kook de appelschijfjes tot ze beetgaar zijn. Vermeng de sukade, de tl suiker,de rozijnen en/of krenten en voeg kaneel naar smaak toe. Vet een vaste bakvorm (lage (quiche)-vorm) van ± 25 cm doorsnee in met boter. Rol het deeg uit de koelkast uit en bekleed er de vorm mee. Schaaf het deeg uit de diepvries met een grove rasp en verdeel het schaafsel over de vulling. Bestrooi de taart licht met suiker en bak hem gedurende 1 uur in d oven gaar en goudbruin. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Geglazuurde koffiebroodjes
Bananenkoek
Bospaddestoelen tompouce
Eiwitglazuur
Rijstevlaai

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes